Könnyű vacsora egy baráti házaspárral

Férjem és én, illetve egy baráti házaspárral közösen rendszeres időközönként négyesben elmegyünk vacsorázni. Szeretnénk végigkóstolni Budapest legjobb éttermeit, minden alkalommal kiválasztjuk, hogy legközelebb hol foglalunk asztalt, aztán eltöltünk egy kellemes estét. Legutóbb egy Budai étteremre esett a választásunk, nagyon jó híreket és véleményeket hallottunk róla. Jeleztem, hogy késni fogok legalább tíz percet, mivel nagy volt a forgalom, és biztos voltam benne, hogy nem érek oda pontosan a megbeszélt időre.

Már útközben azon elmélkedtem, hogy mit fogok rendelni az étlapról, mindenképpen valamilyen ízletes húsra fájt a fogam, az egész napi rohanás miatt farkaséhes voltam. Mire megérkeztem, a férjem és a baráti házaspár is az asztalnál ültek, és elmélyülten beszélgettek.

Én gyorsan belemerültem az étlapba, és sikerült választanom a séf ajánlatai közül egy speciálisan elkészített marhasültet gazdag körettel és savanyúsággal. Miután leadtam a pincérnek a rendelést, igyekeztem becsatlakozni a társalgásba, próbáltam felvenni a beszélgetés fonalát.

Barátnőm, Rita segített összefoglalni az eddigi témát. Mert kerékpártartó vásárlásban gondolkodnak, mert feltett szándékuk, hogy idén magukkal viszik a kirándulásaikra a bringákat, ugyanis szeretnék aktívabb kirándulásokkal tölteni a szabadidejüket. Ahhoz, hogy a bicikliket szállítani tudják, egy korszerű kerékpártató beruházásán gondolkodnak, amelynek a segítségével biztonságosan tudják a kerékpárokat utaztatni. Ekkor mutatott egy webáruházat, ahonnan a választott kerékpártartót szeretnék megvásárolni, és kérte, hogy én is nézzek itt szét, mondjak véleményt, segítsek a döntésében.

Mivel megígértem Ritának, hogy véleményt mondok az autofelszerelesek.hu oldalon található kerékpártó kínálatról, ezért másnap melóban, amint volt egy kis szabadidőm behívtam az oldalt és elmerültem a kínálatában.

Megnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak, mit ajánlanak a szakértők, hogyan a legbiztonságosabb a kerékpár szállítása. Az oldalon többféle szállítási móddal találkoztam, mindegyiket biztonságosnak találtam. Hogy melyik megoldást válasszam azt inkább az egyedi igények határozzák meg.

Az egyik legnépszerűbb lehetőség, ha a tetőre szerelhető kerékpártartót választjuk, és úgy olvastam, hogy egyszerre így lehet a legtöbb kerékpárt szállítani. A weboldalon olvasottak szerint, akár öt kerékpár szállítása is megoldható egyszerre, biztonságosan és sérülésmentesen.

Belenéztem a tetőre szerelhető kerékpártató kínálatba, és meglepődve olvastam, hogy mennyiféle típus van belőle. Szettekben határozták meg a tartókat, attól függően, hogy hány kerékpár szállítására alkalmas: volt négyszettes, három vagy kétszettes lehetőség is. A kétszettes változat tetszett Ritának, ezekből kétféle márka és árkategória volt jelenleg a raktárkészleten, és ezt a két terméket szerettem volna tüzetesebben összehasonlítani.

Rákattintottam a kis ikonra, amelyen a termék összehasonlítása feliratot olvastam, így könnyen össze tudtam nézni a két márka tulajdonságait.

A Thule FreeRide kétdarabos szett változata lényegesen olcsóbb volt, acélból készült és maximum tizenhét kilót bírt. Mindkét termék ezüst színű, és ránézésre nagyon elegánsnak tűnt. A Thule Proride ára majdnem a duplája az előző modellnek, alumíniumból készült, és húsz kilóig terhelhető. Én úgy gondolom, hogy az olcsóbb típus is tökéletesen megfelelő, én személy szerint ezt választanám. Ráadásul tartozott hozzá egy rövidke Youtube videó is, ahol megtekinthettem, hogyan kell felszerelni a kerékpárt az autóra.

A weboldal kínálatában olvastam, hogy vonóhorogra is lehet szerelni kerékpártartót, ebből több változat közül lehet vásárolni. Hátsó ajtóra szerelhető lehetőségeket is kínálnak. Számomra mindenképpen a tetőre szerelhető típusok tetszettek a legjobban.

A webáruház nagyszámú elégedett vásárlóval rendelkezik, nagyon magas a minősítése, és ez egy plusz pont, hogy őket válasszam. Az autofelszerelesek.hu valóban jó választásnak tűnik, támogatom barátnőm döntését. Mire a legközelebbi közös vacsora időpontja eljön, valószínű, hogy már a vásárlás is megtörtént.