Egy étteremnek is szüksége van energetikai tanúsítványra

Gyerekkoromban sokszor jártunk étterembe. Igazán szerencsés helyzetben voltam, mert több rokonunknak és barátunknak is volt étterme, így mindig tudtunk ismerős helyre menni. Annyira megszerettem az éttermeket, hogy amikor felnőttem én is nyitottam nem is egyet, hanem hármat is. Először minden nagyon simán ment, pörgött az üzlet nagyon nagy volt a forgalom. De aztán sajnos fordult a szerencsénk és az egyik éttermünknek szépen lassan elkezdett csökkenni a népszerűsége. Így sajnos nem maradt más választásunk, mint eladni. Azonban ez sem ment olyan simán, mint ahogy elképzeltem.

Bevallom, hogy még sosem adtam el ingatlant, eddig szerencsére nem volt rá szükség. Mivel nem akartam, hogy bármi is kimaradjon ezért megkérdeztem a barátnőmet, aki nem olyan rég adta el a házát. Amikor felhívtam elmondta, hogy pontosan mire lesz szükség, hogy mire kell majd számítanom. Arra külön felhívta a figyelmemet, hogy ne felejtsem el az energetikai tanúsítványt. Mondta, hogy az energetikai tanúsítvány online ügyintézése is lehetséges, sőt, ő kifejezetten azt ajánlja. Azt is mondta, hogy az e-tanusitas.eu szolgáltatásait javasolja, mert ők a legjobbak.

Számomra ennyi információ elég is volt, meg is néztem a weboldalukat, mert az energetikai tanúsítvány online elintézése nagyon szimpatikus volt számomra. Érdekes és kellemes élmény volt az e-tanusitas.eu oldalán részletesen elolvasni, hogy konkrétan mi is az energetikai tanúsítvány.

Az e-tanusitas.eu megkönnyítette az étterem eladását

Az e-tanusitas.eu weboldala nagyon tetszett, egy olyan laikusnak, mint én igazán hasznos volt, hogy összegyűjtötték a fontos tudnivalókat. Az energetikai tanúsítvány online ügyintézési folyamatát is érthetően, tömören írták le. Látvány szempontjából is nagyon tetszett, mert könnyen és gyorsan át lehetett futni. Ahogy elolvastam, kiderült, hogy az energetikai tanúsítvány tulajdonképpen egy olyan dokumentum, ami magába foglalja, hogy az adott ingatlannak mennyi energiába kerül az épület fenntartása.

Tovább olvasva azt is megtudtam, hogy az energetikai tanúsítvány online intézése milyen lépésekből áll. Értelemszerűen először fel kel venni velük a kapcsolatot és egy konzultáció során egyeztetni kell a legfontosabb adatokat, amit majd a terület szempontjából illetékes munkatársuknak elküldik. Ezt követően az e-tanusitas.eu egyik kollégája egyeztet velünk egy időpontot a helyszíni felmérésre, amely során a szükséges méréseket és vizsgálatokat elvégzi. Ezeket az összegyűjtött adatokat visszaküldi az irodának, ahol megcsinálják a szükséges számolásokat és az energetikai tanúsítványt is elkészítik. Utolsó lépésként pedig elküldjük vagy e-mailben vagy futárral az elkészült dokumentumot.

Ahogy így elolvastam az energetikai tanúsítvány online folyamatának lépéseit, megörültem, hogy ez ilyen egyszerű. Nem is hezitáltam sokáig, kitöltöttem az online űrlapot és izgatottan vártam, hogy elkezdjük az ügyintézését.

Az energetikai tanúsítvány problémája megoldódott

Minden úgy zajlott, ahogy a weboldalon is ígérték, ezért az energetikai tanúsítvány online intézése gördülékeny folyamatként zajlott le. Nagyon segítőkészek voltak az e-tanusitas.eu munkatársai, teljesen pozitív élményt szereztek nekem. És bár elszomorított, hogy el kell adnom az éttermemet, annak örültem, hogy nagyobb problémák nélkül el tudtam intézni.