Az óvodák rejtélyei

Mindig is kíváncsi voltam, hogy az óvodákban és iskolákban hogyan tudnak ilyen gyorsan ilyen nagy mennyiségű ételt megfőzni. Nos, a testvérem óvónőként dolgozik és a múltkor meglátogattam. Már ezer éve panaszkodott, hogy miért nem nézem meg soha a munkahelyét. De hát sajnos mindig úgy érzem, hogy nincs időm semmire. Na mindegy is, a lényeg az, hogy amikor körbevezetett az épületben és odaértünk az étkezőhöz, úgyhogy megkérdeztem tőle, hogy mégis hogyan tudnak itt főzni a gyerekekre, ha még főzőlap sincsen. Na és ekkor világosított meg, hogy a legtöbb óvoda rendeli az ételeket közeli éttermekből, amelyek többnyire oviknak szállítanak ki és ebből tartják fent magukat.

Hát őszintén megmondom, hogy én teljesen azt hittem, hogy ott főznek a konyhás nénik vagy dadusok és egy kicsit illúzióromboló volt ez az egész, mert amíg gyerek voltam is, a szüleim mindig azt mondták, hogy remélik megettem, amit a dadus néni főzött nekünk. Aztán megmutatta a húgom, hogy ilyen nagy badellákban szállítják a különböző leveseket, meg főételeket az éttermek és a dadus nénik csak megmelegítik őket ebéd előtt.

Na hát pont ekkor érkezett meg az ebéd, így szemtanúja is lehettem a folyamatnak. Az ételeket hatalmas badellákban érkeztek meg az étteremből, majd a konyhás nénik kiszedték őket a csoportoknak. A családomnak van egy kisebb étterme, ami mostanában nem megy túl fényesen, így elgondolkoztam mi lenne, ha mi is elkezdenénk foglalkozni ilyesmivel. Fel is mentem a netre és megnéztem, hogy milyen elvárások tartoznak egy étteremhez, hogy biztosíthassa az étkeztetést óvodai vagy iskolai gyermekek számára. Ezután megnéztem, hogy honnan lehet beszerezni az ehhez szükséges eszközöket. Ekkor bukkantam rá a Hunnia Kristály kft Webáruház honlapjára, ahonnan az előbb már említett badella is beszerezhető. Rengeteg dolgot találtam az oldalukon és sok hasznos információt is a termékeikről. Az ételszállító és italszállító badella több méretben is kapható igénytől függően és a fontos tudnivalók is le vannak írva, így ez is segít a választásban. Szerencsére az oldal rendkívül könnyen kezelhető, ami nekem nagyon fontos, mert elég ügyetlen vagyok az számítógépes dolgokban, de azt hiszem egyre jobban kezdek belejönni.

A honlapon a webáruház elérhetőségei is megtalálhatóak, ezért gyorsan fel is hívtam őket, egy kis plusz segítségért és nagyon segítőkészek voltak. Először email-t szerettem volna írni, mert elég izgulós vagyok és gyakran szorongok, ha telefonálok, de végül úgy döntöttem, hogy a telefonálás általában gyorsabb. Mivel hajlamos vagyok fellelkesülni – túlságosan is – egyes szituációkban, nehezemre esik várni. Ezért is szuper, hogy ha olyan termékeket rendelek, amik raktáron vannak csak pár nap és meg is érkeznek. Közben pedig nyomon tudom követni a csomagomat az emailben kapott azonosítóval.

De nem kell étterem ahhoz, hogy vásároljon bárki is tőlük, mert magánszemélyek is vásárolhatnak, és mivel nagyon széles a választék, bárki megtalálhatja a számára érdekes dolgokat. Az pedig, hogy sikerül e kicsit átformálnunk az éttermünket még a jövő zenéje, mindenesetre én izgatottan várom, hogy hogyan fog alakulni az élet.