Az étteremben kapott kihagyhatatlan ajánlat

A múlt hétvégén az egyik kedvenc éttermünkben vacsoráztunk a családdal. Nagyon kellemes kis étteremről van szó, ahol az ételeket nagyon finoman készítik el, a kiszolgálás pedig a legjobb. Nagyon kedvesek és segítőkészek, valóban a vendéget helyezik az előtérbe.

Az egyik pincér meghallotta, hogy miről beszélgetünk vacsora közben, és szóba elegyedett velünk. Éppen a napelemekről volt szó, illetve a napelem panel méretek is szóba kerültek. Azon tanakodtunk, hogy melyik céggel lenne érdemes együtt dolgozni. Ekkor ajánlotta nekünk a Napelem pályázatok oldalát, hogy nézzünk szét ott, és ha tetszik, amit látunk illetve olvasunk, akkor velük bátran tehetünk egy próbát.

Így is lett. Hazaérve beírtam a keresőbe a nevüket. Nagyon ígéretesnek tűntek a z oldaluk alapján. Minden fontos részletre kitérnek, amire mindenképp érdemes figyelni és figyelembe venni.

Amire én mindenképpen kíváncsi voltam, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy napelemet lehessen telepíteni a házamra. Szerencsére a Napelem pályázatok oldalán erre is választ kaptam.

Fontos, hogy a tető szerkezete elég erős legyen, hogy elbírja a rákerülő modulokat, a dűlésszöge optimális legyen, megfelelő tájolású legyen: délkeleti vagy délnyugati. Azt is figyelembe kell venni, hogy ne legyen semmi, ami beárnyékolhatja a napelemeket, illetve meg kell nézni azt is, hogy az elektromos rákötési pontok hol helyezkednek el.

Számomra ez már nagy segítség volt, mert például, ha már tudom, hogy a tájolás nem jó, amin ugye nem tudok változtatni, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem lehetséges a napelemek telepítése.

Ezeket egyébként egy szakember fogja megvizsgálni. Minden szempontnak alaposan utána néz, és miután megállapította, hogy a háztető alkalmas jön a következő lépés, a tervezés.

A jelenlegi fogyasztás alapján megtudják határozni, hogy mennyi napelemre lesz szükség ahhoz, hogy évekkel később a teljes áramfogyasztás napelemről működjön. Szerintem ez zseniális.

A napelem panel méretek is érdekeltek, így arról is kerestem információt. Mint kiderült, nem a méret a lényeg, Legalábbis magánszemélyeknél határozottan nem. Ugyanis lehet, hogy a mérettel a teljesítmény is arányosan növekszik, de nem tud annyival többet adni, mint amennyivel több helyet elfoglal. Így érdemesebb a kisebb panelek választani. Ezek sokkal praktikusabbak is, hiszen könnyebben elhelyezhetőek a tetőn és nem terhelik túl a tetőszerkezetet.

Ami engem meglepett először, amikor olvastam, az volt, hogy a Napelem pályázatok csapata még az ügyintézésben is segít. Ez számomra kiemelten nagy segítség tud lenni, hiszen nem igazán szeretem a papírmunkát és jól jön valaki, aki mindennek a pontos menetét átlátja és segít.

Felmerült bennem a kérdés, hogy mi van akkor, ha idővel bővíteni szeretném a napelem paneljeimet. Erre, a választ gyorsan meg is találtam az oldalon. Ebben az esetben, amikor plusz áram fogyasztó eszköz kerül a lakásba, nem csupán egy új modult kell telepíteni, hanem új inverterre is szükség van.

Mint látszik, gyakorlatilag mindenre kitérnek. Számomra ez már egy hatalmas előny volt több szempontból is. Először is: a tudás birtokában könnyebb a döntéseket hozni, másodszor pedig, nehezebb kijátszani, ha van tudása az embernek az adott témában.

Miután minden információt megszereztem, amire csak szükségem volt, úgy döntöttem, hogy kérek egy árajánlatot, a Napelem pályázatok csapatától. Számomra nagyon szimpatikusak lettek. Azt éreztem, hogy ha mellettük döntök, akkor egy profi, a minőségre törekvő és segítőkész csapat fog dolgozni a napelem rendszerem. Nekem pedig pont erre volt szükségem. Biztos akartam menni, hogy 8-10 év múlva valóban megtérüljön ez a nagy befektetés, és amiért létrejött, azt megvalósítsa. Ehhez pedig egy ilyen csapatra és mentalitású emberekre van szükség.

Ha esetleg te sem tudod még, hogy kiket bízz meg a napelem telepítéssel kapcsolatban, akkor a figyelmedbe ajánlom a Napelem pályázatok oldalát. Szerintem te sem fogsz csalódni bennük.