Az étteremben csak kevés alkoholt fogyasztunk

Viszonylag gyakran járunk étterembe. Szeretünk valahol megvacsorázni. Ezzel is csökkenteni a főzésre szánt időt, és helyette annál többet vagyunk együtt. Ez egy olyan megoldásnak bizonyult, ami mindenkinek elfogadható, és amivel mindenki boldog. Nagyon sok napközben a dolgunk, és haza érve sem szűnnek meg a tennivalók, így valami ki kellett találni. Egyelőre ez az egyetlen megoldás, de idővel majd változik ez is.

Amióta a fiunk leszokott az alkoholról, vagyis megszabadult az alkohol problémájától, azóta még jobban megbecsülünk minden együtt töltött időt. Amikor ő a függőségével küzdött, nagyon nehéz volt vele, de szerencsére sikerült belátnia neki is, hogy ez nem mehet így tovább és muszáj ezen változtatni, ha nem szeretné hamar tönkretenni az életét és minden emberi kapcsolatát. Ebben nagyon nagy segítségünkre volt a Felépülők csapata. Ha esetleg utánuk néznél, itt megteheted: felepulok.hu/kapcsolat. Ők létrehoztak egy olyan programot, ami a saját tapasztalataikon alapszik, így pontosan tisztában vannak azzal, hogy az őket felkereső ember min megy keresztül, és azt is tudják, hogy milyen út vezet a felépüléshez. Ugyanis ez nem egy olyan dolog, amiből meg lehet gyógyulni, ebből felépülni lehet. Viszont a felépüléshez vezető úton végig fogják a kezed, és nem engedik el a nehézségek ellenére sem. Ehhez viszont arra van szükség, hogy kellő elszántsággal, motivációval, nyitottsággal és őszinteséggel kell rendelkeznie mindenkinek, aki neki vág ennek a programnak.

De mi is ez a program pontosan?

Ez egy 28 napos bentlakásos program, amit azoknak az embereknek találtak ki, akiknek a hagyományos 1-2 órás konzultációs megoldás nem hozott hosszú távú sikert, vagy akiknek az alkoholproblémájuk olyan súlyos, hogy az állásuk esetleg az emberi kapcsolataik rovására ment már. Amennyiben úgy érezed, hogy eddig semmi nem segített igazán a leszokásban, akkor érdemes lehet megpróbálni. A jelentkezést követően az első lépés az állapotfelmérés, ahol elmondják azt is, hogy valóban ők tudnak-e neked segíteni. Miután megegyeztetek abban, hogy ez a program neked való, és segíteni tud, akkor a következő lépésről mindenképpen tájékoztatva leszel. A programon belül egy meghatározott keretrendszer és a napirend meghatározása az ami plusz segítséget tud nyújtani abban, hogy a kísértésnek ellen tudjanak állni az ott lakók. a kiscsoportos foglalkozásokhoz a csoportokat a szerint osztják fel, hogy ki milyen motiváltsággal rendelkezik és milyen szinten vannak, Ugyanis ezek a kiscsoportok nagyon hasznosak tudnak lenni. Ha jól vannak az emberek összeválogatva, akkor egy valódi segítő közeg tud létrejönni és egymást tudják előre vinni. A foglalkozások során a program végére is gondolva, arra is felkészítik az embereket, hogy milyen lesz majd a valódi életben józanul élni. Minden lehetséges esetre felkészülve fognak távozni innen az emberek és nagy eséllyel eredményesen. A hozzátartozóknak ugyanúgy tartanak konzultációt és előadásokat, hiszen nekik is fontos szerepük van a felépülésben, hiszen a támogató és segítő közeg ehhez elengedhetetlen.

Ahhoz viszont, hogy a program végeztével is megtudják tartani az elért sikert és ne essenek vissza, az ingyenes utógondozás a rendelkezésükre áll. A 28 napos program végeztével sem engedik el a kezét senkinek sem. Továbbra is rendelkezésre állnak és segítenek mindenkinek abban, hogy a motiváltságát fenn tudja tartani, és a program keretében elért sikereiket továbbra is tartsák.

Ez az egyedülálló program tökéletes lehet mindazok számára, akik az állam által nyújtott segítséget nem tudják valami oknál fogva igénybe venni. Nekik mindenképpen érdemes a Felépülők oldalán szétnézni, és alaposan tájékozódni a lehetőségekről. Amennyiben pedig valaki úgy érzi, hogy ez az, ami neki segíthet, akkor ne várakozzon és ne halogassa. Kezdjen bele minél hamarabb és jelentkezzen a programra. Veszteni valója nincsen, hogyha valóban ezt szeretné és hajlandó is tenni érte. Ha valaki jelentkezik ide, akkor már csak el kell fogadnia a segítséget, nyitottnak kell lennie hozzá, és megtenni mindent a felépülés érdekében. Senki nem mondja, hogy ez könnyű. Valószínűleg nehéz lesz és kihívásokkal teli, de a végeredményért megéri végigcsinálni.

Mindent figyelembe véve, ez egy nagyon hasznos és sikeres 28 nap lehet mindazok számára, akik elköteleződtek a változás felé, és nem akarják többé a régi életüket élni a rossz szokásaikkal együtt. A 28 nap elteltével pedig amikor visszakerülnek a megszokott életükbe és újra ugyanazokkal a problémákkal kell szembenézniük, nem gyengülnek el, hanem tartják a már elért sikerüket. Ugyanis ilyenkor is kapnak segítséget mindaddig, amíg igény van rá. Ez pedig egy óriási ajándék és lehetőség szerintem.

Szóval, ha neked vagy egy ismerősödnek szüksége lehet ilyen fajta segítségre, akkor ezt a lehetőséget érdemes lehet kihasználni és tenni egy próbát vele. A program ugyanis úgy lett létrehozva, hogy mindenkinek segíteni tudjon, akinek erre igénye van és aki szeretné. Így neked csak jelentkezned kell és máris kapod a segítséget, amennyiben valóban ők lehetnek számodra a megoldás. Ezen az elérhetőségen megtalálod őket: felepulok.hu/kapcsolat. Sok sikert!