A Plasmage kezelés volt a vacsoratémánk a barátnőmmel

Plasmage – plazma. Sejtettem, hogy milyen jellegű dolgot takarhat az elnevezés, de mindig lenyűgöz, hogy milyen dolgokat próbálhatunk már ki, teljes biztonsággal manapság – beszéltük át a legutóbbi vacsoránkon. Minden barátság egyik fő összetevője, azt tapasztaltam nem más, minthogy legyen egy hely -mondjuk egy étterem-, melyhez mindketten kötődünk. Amikor vacsizni megyünk, már előre elkap az oldódás mindkettőnket, hisz ez már rutinszerű – ugyanoda járunk, ugyanazon kellemes érzés kerít hatalmába, már a készülődésnél is. Mire kihozzák a kedvenc pohár borunkat, már rég belefeledkeztünk általában az éppen aktuális beszédtémánk kitárgyalásába. Most mindketten plasztikai sebészet igénybevételét tervezzük. És mindkettőnket elsősorban az arci ráncosodás zavar – ez az oka az elszántságunknak.

Mint oly sok hasonló kezelésben, plasztikai és egyéb beavatkozásban, az egyik legjobb szerintünk a Kelemed Plasztika nevű hely -ebben meg is állapodtunk -, amiről a legtöbbet (szinte mindent) a plasztika.info.hu weboldalon tudhatunk meg. Több ismerősünk van, akinek ott segítettek valamiben. Akadt köztük olyan, aki csak szépülni szeretett volna szakértő kezek beavatkozás által, volt, akit egy baleset csúnya nyomától szabadítottak meg, de mindenki hálálkodva emlékszik vissza rájuk, mikor arról kérdezzük: milyen volt? Ezután értettük meg, és az esti vacsorán megtudtuk, hogy ugyanarra a következtetésre jutottunk, hogy nincs mire várni, ha ki akarjuk próbálni!

A Plasmage kezelés persze nem tartozik a legbonyolultabb dolgok közé. Szemhéjplasztika műtét nélkül – így írta le valaki, de a szemhéj csak egyetlen arcrész a sok közül, amin segíteni tud. Érinteni sem kell a felületet közben, de ennél jóval nagyobb, műtéti dolgokat is minimális panasszal átvészeltek (utólag is), azok, akik a Kelemed Plasztikát választották. A Plasmage kezelés során egy eszközzel egy-két milliméter távolságból közelítik csak meg a bőrt. Apró energiakisülések azok, amik a várt hatást majdan kiváltják. Érzéstelenítenek mindig, de ha ezeket az eseményeket nem számoljuk, mint az előkészítés, úgy tudom, egy órát sem igényel. Az érzéstelenítés injekcióval, vagy egy bizonyos krém felvitelével, esetleg ezek kombinálásával történik. A kezelést követően azonnali hűtése kell következzen az érintett felületnek.

A Kelemed Plasztikánál nem nagyon engednek abból, nagyon helyesen, hogy átbeszéljük mindig velük a kezelendő terület/felület alapos vizsgálata mellett a műtét “hogyanját” és egyebeket. Ezeket is csak elbeszélésekből hallottuk, bár a weboldalon leírtak mindenben megerősítenek. Nem csak a műtéttípusok felsorolása, leírásai találhatók meg, hanem betekintést nyerhetünk az egész klinika működésébe, történetébe.

A világon semmi sem kockázatmentes teljesen, még a villamosozás sem, így bizonyos részeknél leírják természetesen azt is, mik lehetnek a buktatói egyes műtéteknek, vagy kezeléseknek, de ez is csak a szakmaiságba vetett bizalmunkat mélyíti.

Plasmage kezelés

A Plasmage kezelés is járhat némi gyulladással, de 2%-nál nem nagyobb azok aránya, akik tapasztalnak bármi átlagon felüli kellemetlenséget, vagy valamivel elsőre nem elégedettek. De a többség már egy ilyen kezelés után is azt kapta, amit remélt a dologtól. Mint már többször kitértünk rá, ismerünk olyat, aki a nekünk fontos területen belül szarkaláb ránckezelésen, vagy teljes arcfiatalításon vettek részt, és ők ajánlat formájában mesélték ezt nekünk. Panaszt mi személyesen nem hallottunk, viszont a plasztika.info.hu-n tényleg kötelességüknek érzik leírni azt, amit aztán személyesen is elmondanak majd a konzultáción. A gyógyszerekre is mindig rá van írva (bármit is veszünk be), hogy lehetnek bizonyos mellékhatások, így furcsállnám, ha valaki pont emiatt lenne még mindig bizonytalan – az olyan életszerűtlen lenne…

Viszont kicsit maradi társadalom vagyunk, ezt aláírom. Nem mindenki mozog ilyen szerencsés környezetben, mint én, hogy tanuk nélkül, pragmatikusan átbeszélhet mindent a barátnőjével. Ezért mindent furcsáll, amit nem ismer. A sebészet, és az ilyen kezelések világa is ennek ellenére már rég kitárultak annyira, hogy másutt tömegcikknek számítson, mondjuk egy botox-kezelés.

Ez lesz nekem is életem első ilyen beavatkozása. Szeretném megtartani az életemben az ilyen jó dolgokat, mint a kedvenc éttermünkbe járás, ahol más ismerőseinkkel is gyakran összefutunk. Ha azonban Plasmage kezelést, és ilyen profi intézményeket választunk, mint amiről eddig írtam, az ilyen társadalmi aktusokat tehetjük még élvezetesebbé, mert sokunkat kapja el a szorongás, életünk bizonyos szakaszában, hogy magunknak nem tetszünk. Így pedig, társaságba járni is frusztrálóbb, jár némi szorongással. Na ez az, amit én már csírájában el akarok fojtani!