Freskó terem

KÉPGALÉRIA

Téli kert, terasz

KÉPGALÉRIA

Rendezvényterem

KÉPGALÉRIA

Catering

KÉPGALÉRIA

Hiba
  • JFolder::create: Az elérési út nem open_basedir elérési utakon van

Borszeminárium

IGÉNYES BORFOGYASZTÓK KLUBJA

 

BORSZEMINÁRIUM BORTÚRA PROGRAMMAL

A Budavári Mátyás étterem és a szekszárdi Mészáros Borház és Hotel programja

 

  A program kétnapos, 8 és/vagy 15 fős csoportokban indítjuk

szeptembertől minden pénteken indítjuk, igény szerint és a megfelelő létszám esetén hétköznap is

 

A Borszeminárium pénteken a Budavári Mátyás étteremben 17:00 -19:30 óráig tart, 20:00 órakor indulás Szekszárdra, a Mészáros birtokra

 

1nap borászati alapismeretek a Budavári Mátyás étteremben

- Borkóstolási gyakorlatok a megfelelő poharak kiválasztása

Kóstolás: Szekszárdi Chardonnay - falusi tojáskrém falatkával, Szekszárdi Bikavér Classic - erdei gombapüré falatkával

 

-  A szekszárdi borvidék, és a Mészáros Pincészet bemutatása

-  Szőlőfajták a Mészáros birtokon (feldolgozás, technológiák, íz világ) 

   Kóstolás: Szekszárdi Irsai Olivér – kapros- túrós falatkával,

   Szekszárdi Kadarka Classic- lazackrémes falatkával  

   Caberné   Savignon- tepertőkrémes falatkával  

- Ételek és italok harmóniája: Menü

  Brokkoli krémleves rántott borsóval – Irsai Olivér (2015)

  Fogas filé fokhagymás gnocci – Pinot Noir (2012)

  Vanillía mouse – Hidaspetre Cabernet Franc Reserve (2012)


-  Borok tárolási és érlelési feltétele

   Kóstolás: Kékfrankos – libamájas falatkával  

   Caberné Franc Classic –fetakrémes falatkával

-  Mészáros TOP borok:  

   Kóstolás: Hidaspetre Caberné Franc Reserve- padlizsánkrémes falatkával,   

   Syrah Reserve  Prémium  -libamájas falatkával  

 

Az elméleti oktatás tartja: Herkely Gusztáv borszakértő

Indulás Szekszárdra 20:00 órakor

Vendégeinket a Budavári Mátyás Étterem kisbuszával szállítjuk Szekszárdra.

 

Érkezés és a szállás elfoglalása a Mészáros borhotelben- a Hotel Meropsba

 

2.nap Bortúra a szekszárdi Mészáros birtokon

- Kiadós reggeli a Hotel Merop Mészáros exlúzív éttermében
- Találkozás Mészáros Pál borásszal 

- Séta az ültetvényen

- Pincelátogatás borkóstolóval  (a borkóstolóhoz Merops kóstoló falatok )

Ebéd: Marhapörkölt (szabad merítéssel), nokedlival, salátával
           Kemencében sült rétes (2 db/ fő)

A program ára: 55 350 Ft/fő

 

A program végén, Önnek átnyújtjuk a Borszeminárium elvégzését igazoló oklevelet.

Baráti társaságok, kollektívák és egyéni érdeklődők jelentkezését egyaránt várjuk.

 

Érdeklődni és jelentkezni lehet E-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.